Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

BOLU - MerkezBOLU - Merkez
KARCAKARCA
KÖYÜKÖYÜ
wwwwww
.karcakoyu..karcakoyu.
comcom




2014 GÜREŞ AĞAMIZ GÖREVİNE HIZLI BAŞLADI

2014 GÜREŞ AĞAMIZ GÖREVİNE HIZLI BAŞLADI


defa gösterilmiştir
AĞAMIZ ABDURAHMAN ATEŞ YAYLAMIZ,DAKİ EKSİKLİĞİ TESPİT EDİP CAMİMİZEKİ SES SİSTEMİ VE 5 VAKİT EZAN SESİ EKSSİKLİĞİNİ GİDERDİ.
        Her yıl geleneksel olarak yaptığımız yayla bayramına katılım göstererek 15 bin tl ile 2014 Karca Köyü güreş  ağalığını alan, Ateş yemek ve Ağatur sahibi Abdurahman ATEŞ yaylamızdaki eksikliği çok erken tesbit edip yayla camisinin ses sistemini ve ezan sesinin eksikliğini giderdi. 
                
     Yayla Bayramı esnasında, caminin yapımında  emeği geçenlere teşekkür belgeleri verilmişti . Bilindiği üzere cami inşaatını beraber yaptığımız Kabak köyü muhtarı ile Karca Köyü muhtarımızın çabaları ile caminin ihtiyaçları giderilmiş ama açılışı yetişmemişti. Eksikliklerinden biride caminin ses sistemi ve ezan sesinin beş vakit eksik oluşuydu.
      Ağamızın  duyarlığı, bayramdan bir gün sonra bizimle tekrar temasa geçerek bu eksikliği kendisinin gidermek istediğini bildirmesi bizleri ziyadesi ile memnun etti.Bizler sadece ses sistemini temin etmesini beklerken,yaylada  beş vakit ezan sesinin okunması için merkezi ezan sesi sisteminin kurulmasını  yaylamızda  ve dağların derinliğinde ezan sesinin yankılanmasını arzu  ettiğini belirtmesi ve bununda ramazan ayında olmasının daha anlamlı olacağını belirtmesi.. bizlere diyecek söz bırakmadı. 
       Bayram yorgunluğunu  üzerimizden atmadan yine yayla yollarına düştük, imkanları zorlayarak kendi aracımızla teknik ekibi yaylamıza götürdük, yorgunluk ne ki bizdede bir heyecan öğle namazına yetiştirelim bir okusun hoca okusun da yayla yankılansın dedik köydeki gibi. Öğle ye 5 dakika var son kablo eklenecek leyim atılacak derken bitti. dışarı çıktık dinlemeye koyulduk ... yaylada ezan Allahım o ne ki yankılanıyor yayla, takılan 3 oparlör,ün biri  karca mh. biri kabak mh. biri kıran,örencik mh. tarafına kılmayan kulun kılası gelir namazı. Yayladaki köylülerimizin haberi yok süpriz olsun dedik.
      Ezan sesini duyan geldi. Memnun  oldu komşular saat gözetlemekten kurtardınız bizi yaptırandan Allah razı olsun dediler.  En güzeli de Durkadın teyzemin kaymağı ile Huriye ablamın balkonda çayıydı. Yanlış anlaşılmasın ben oruçluydum ama çalışan genç arkadaşlar işlerinin yoğunluğundan oruç tutamıyorlar anlar yedikce ben yemiş gibi oldum. Yayladan ayrılırken Durkadın teyzem ses sisteminin yeni ağamızın yaptırdığını öğrenmesi ve onun için mekanı çennet olsun, Allah darlık göstermesin sözleri kulaklarımızda yankılanarak dönüş yoluna  koyulduk...  


            Sağ olasın Ağam  Köyümüzde ilk hayırını işledin Durkadın teyzemin dediği gibi Allah darlık göstermesin..
         
RESİMLERRESİMLER
GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: MEHMET ARSLAN 14 Mayıs 2015, Perşembe 09:43
Ağamızdan ve Yayla cami inşaatına hayır işeyerek katkı sağlayanlardan allah razı olsun.

Ekleyen: ELİF DANIŞAN ÖZDEMİR 16 Temmuz 2013, Salı 23:49
ya okurken çok tuhaf oldum çok teşekkr ederim yeni agamıza ne güzeldir o ezan sesi
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3125

© 2013 karcakoyu.com
KARCA KÖYÜ WEB SİTESİ http://www.karcakoyu14.com

Tam Ekran